miercuri, august 10, 2022

Ce explozii nucleare aveau loc pe Pământ în urmă cu mii de ani? Bombele atomice din epopeea indiană „Mahabharata”

Urmariti pagina oficiala Secretele Istoriei: facebook.com/secreteleistorieibylovendal

Dacă credeţi că armele nucleare au fost folosite pentru prima dată pe Terra în anul 1945, odată cu exploziile bombelor atomice de la Nagasaki şi Hiroshima, atunci să ştiţi că vă înşelaţi.

În celebra epopee indiană „Mahabharata” este descrisă o bătălie de proporții epice care are loc între națiuni rivale ale lumii antice şi în care descrierile par a arăta folosirea armelor nucleare.

Alexandr Gorbovski, expert la Agenția pentru Muniții a Rusiei, a scris despre acest lucru într-un articol din 1986, intitulat „Enigme ale istoriei antice”, în care menționează o „armă îngrozitoare” în „Mahabharata”: „Din păcate, în epoca noastră, a bombei atomice, descrierea exploziei acestei arme nu ne mai apare drept o exagerare”.

Iată pasajul la care se referă Gorbovski. Deși au trecut aproape 3.000 de ani de când a fost scris, el pare să descrie ceva ce ne este atât de familiar:

„O suliță strălucitoare, posedată de splendoarea unui foc fără fum a fost lansată… Ea face trupurile morților de nerecunoscut… Iar cei ce mai trăiesc își pierd unghiile și părul și hrana lor devine nepotrivită pentru mâncat. În următorii câțiva ani, Soarele, stelele și cerul rămân acoperite de nori și de vreme rea”.

Armele descrise aici poartă în text numele de Arma lui Brahma, Flacăra lui Indra sau Trăsnetul de Fier; ele le provoacă ființelor vii diverse boli, pe lângă distrugerile suferite de atmosferă. La începutul deceniului 1960, s-a văzut că testele la mare altitudine cu explozivele nucleare de ordinul megatonei au condus la crearea unor centuri de radiație artificială din spațiu, care ar putea produce „norii și vreme rea” amintite în „Mahabharata”.

La o scară mai mare efectele unui holocaust nuclear generalizat ar putea conduce la o iarnă nucleară, în care fumul și cenușa ridicate de explozii vor bloca lumina Soarelui, reducând astfel temperatura în regiuni întinse, poate în întreaga lume. Un studiu din 2006 arată că: „Chiar și un război nuclear la scară redusă, regional (…) va afecta clima globală pentru un deceniu sau mai mult, cu efecte asupra mediului care ar putea fi devastatoare pentru toți locuitorii Pământului”. Exact cum se spune în „Mahabharata”!

Urmariti pagina oficiala Secretele Istoriei: facebook.com/secreteleistorieibylovendal

Related articles

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.