miercuri, noiembrie 30, 2022
AcasăIstoria modernaAmantele căsătorite ale marilor regi şi împăraţi ai lumii... ce făceau soţii...

Amantele căsătorite ale marilor regi şi împăraţi ai lumii… ce făceau soţii lor!?

Amantele căsătorite ale marilor regi şi împăraţi ai lumii… ce făceau soţii lor!?

De-a lungul istoriei, foarte mulţi regi şi împăraţi (dacă nu, chiar toţi) au avut amante. Asta nu era o mare problemă, însă, de multe ori, acele amante erau şi căsătorite! Săracii soţii lor… Ce erau de făcut cu ei? Monarhii au găsit soluţia perfectă: îi trimeteau pe aceşti bărbaţi în serviciul diplomatic, pentru a sta departe de soţiile lor.

Astfel, împăratul Franz Iosif al  Austriei, avea o amantă, Katharina Schratt (vezi fotografia din acest articol), o actriţă austriacă renumită, care a trăit 87 de ani. Ea era căsătorită cu Nicholas von Kiss, căruia împăratul i-a propus o carieră diplomatică, o solicitare pe care Nicholas n-a refuzat-o. Când Nicholas s-a plâns că se plictisește în locul uitat de lume unde fusese trimis, Katharina l-a rugat pe împărat să îl transfere în altă parte. Nicholas își vizita periodic soția la Viena pentru a-și burduși buzunarele cu banii acesteia, înainte să plece din nou peste hotare.

Cu două secole mai devreme, regele englez Charles al II-lea avea ca amantă pe Barbara, lady Castlemaine, ce era căsătorită cu Roger Palmer. Acesta a fost trimis ambasador al Angliei la multe curţi europene, îndeplinind poruncile regelui englez. Bărbatul a fost chemat înapoi când Barbara era pe punctul de a da naștere unui bastard regal, așteptându-se de la el să rămână supus acolo până după nașterea copilului, ca și cum acesta ar fi fost al lui.